Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари не са имали време да сменят свещта в колата на...

Във Ферари не са имали време да сменят свещта в колата на Фетел

46
0

В екипа на Ферари не са имали време да сменят свещта в колата на Себастиан Фетел преди старта за Гран при на Япония. Проблемът е бил открит едва когато германецът напуснал бокса и се отправил към стартовата решетка, за да заеме своето място в нея.

След като бе на грида, механиците му започнаха да работят по болида и да се опитват да оправят проблема, като свалиха капака на двигателя, за да имат достъп до проблемния елемент.

Оказало се обаче, че няма достатъчно време да се свалят определени компоненти, което да даде възможност да се достигне до дефектиралата свещ и тя да бъде сменена.

Преди старта на загряващата обиколка от тима са се опитали да променят настройките на мотора с надеждата това да оправи проблема. Това обаче не се случи и Фетел нямаше никаква мощност от самото начало и в последствие се прибра в бокса и отпадна.

Спортният шеф на тима Маурицио Аривабене отказа да говори пред медиите след състезанието на Сузука, а по-късно в прессъобщение от екипа заяви:

„Както съм казвал и преди, знаем, че колата, пилотите и тимът са на нужното ниво. Затова ще подходим към следващите състезания със страхотно усилие и още по-голяма решителност. Така ще е до последния завой на последното състезание.“