Начало Автомобили VW Caddy Maxi с допълнителни 47 см – световна премиера във Франкфурт

VW Caddy Maxi с допълнителни 47 см – световна премиера във Франкфурт

132
0

Голям, по-голям, Caddy Maxi: място за седем, плюс багаж
Maxi е липсващото звено между Caddy и Т5

Фолксваген Лекотоварни автомобили представи официално на автосалона във Франкфурт ново измерение на модела Caddy – Caddy Maxi. В един съвсем нов клас автомобили се преплитат качествата на Transporter и практичността на малкия градски ван.
Новият Maxi е удължен от 4,41 на 4,88 м в сравнение с познатия Caddy, което създава едно пространствено чудо – до 4 200 литра обем на товарното пространство при модификацията Kasten. Всичко това и с нов мотор – 103 kW/ 140 к.с. и 320 Nm TDI.
Удълженият с 47 см Caddy Maxi е един от най-големите модели сред компактните шатъл – бусове и малките транспортни ванове. Товареният капацитет до 4.2 м3 , товароносимостта от 800 кг, 1500 кг тегло на прикачения товар и, в зависимост от конфигурацията на вътрешното пространство, до 2, 250 мм дължина на товарната зона поставят абсолютен рекорд в този сегмент. Седемте места при пътническата версия осигуряват, както и досега, комфортното превозване на пътниците.
Дизайнът на Caddy Maxi възприема този на Caddy – съществена промяна има обаче в удължената каросерия, която вече е точно 4875 мм. В сравнение с дългата 4405мм „нормална” версия на Caddy, растежът в детайли изглежда по следния начин: допълнителни 151 мм заден надвес, допълнителни 319 мм между плъзгащите врати и задната ос, а междуосието е вече 3002 мм.
Големият успех на модела Caddy се дължи и на неговото разнообразно, практично решено и качествено оборудвано вътрешно пространство, концепция, запазена и при новия Caddy Maxi.
На отличен комфорт и обширно пространство се наслаждават не само водачът и пътникът до него, но и останалите до 5 души, които могат да се настанят на задните два реда седалки. Качването и слизането от е максимално улеснено от широките 700 мм и високи 1108 мм плъзгащи врати. Освен всичко, в новия Caddy Maxi отстоянието между втория и третия ред седалки може да бъде увеличено с 50 мм. А дори и при пълно окапацитяване на седемте места, на разположение остават 380 литра пространство за багаж. Вторият ред седалки е сгъваем, а третият е лесно демонтируем, като по този начин товарното пространство се увеличава на 1350 литра, а пътниците се наслаждават на свободата на движение.
Caddy Maxi Life е решен така, че да превозва на трите реда седалки (2/3/2) до седем пътници максимално комфортно, като остава място и за техния багаж. Екстериорът се отличава с две практични плъзгащи врати и брони и огледала в цвета на купето. Вътрешното пространство на Caddy Maxi Life е елегантно с висококачествената си цялостна тапицерия и практичните отделения за вещи. Воланът е с настройка във височина, а седалките се регулират според изискванията на пътниците.
Фолксваген Лекотоварни автомобили ще предлага Caddy Maxi с един бензинов и два дизелови двигателя. Бензиновият е 1.6-литров, с мощност 75 kW/ 102 к.с. Още по-мощни, при това изключително икономични, са дизеловите двигатели, като новост тук е 2.0-литровия TDI, с 103 kW/ 140 к.с., а 1.9 TDI с мощност 77 kW/ 105 к.с. може да бъде комбиниран и с DSG – автоматична скоростна кутия. Филтърът за твърди частици задължително присъства и при двата дизелови мотора.
Caddy Maxi ще се бъде достъпен и в трите познати и досега модификации на Caddy – пътническата Life, универсалната Kombi и товарната Kasten.