Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър се съмнява, че Ферари притежава правилните хора, за да успее

Уебър се съмнява, че Ферари притежава правилните хора, за да успее

37
0
Марк Уебър

Бившият пилот от Ф1 Марк Уебър не е убеден, че Ферари притежава правилните хора в тима, за да успее да спечели титлата в близко бъдеще и да спре доминацията на Мерцедес. Скудерията имаше големи надежди, че през тази година ще направи достатъчно конкурентна кола, за да може да се бори за победите и титлите със Сребърните стрели.

След 12 старта обаче тимът няма нито една победа, а след последния кръг бе изпреварен дори от Ред Бул в класирането при конструкторите. Така изглежда, че и този сезон короната няма да бъде спечелена, като всички усилия ще бъдат насочени към 2017 г., когато в сила влизат сериозни промени в правилата.

„Себастиан и Кими правят това, което могат, коментира ситуацията в Маранело Уебър. – Те защитават отбора пред хората и медиите, но всъщност и те са наясно, че той има нужда от сериозно подобрение. Няма съмнение, че Фетел може да мотивира Ферари. Това, което най-много помага на Себастиан, е опитът. Но тимът се нуждае от правилните хора и не съм сигурен, че ги притежава в момента. Ферари е под постоянно напрежение от медиите.”

Колкото до Нико Розберг и битката му за титлата с Хамилтън, австралиецът заяви: „Той трябва да се бори като куче. Много дълъг сезон е, така че трябва да разпредели енергията си и да удари Люис в правилния момент.”