Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър залага на Рикиардо в битката с Верстапен в Ред Бул

Уебър залага на Рикиардо в битката с Верстапен в Ред Бул

40
0

Бившият пилот на Ред Бул Марк Уебър смята, че Даниел Рикиардо ще спечели вътрешната битка с Макс Верстапен в екипа на Биковете през 2017 г. Според австралиеца опитът на Рикиардо ще му даде предимство в един сезон с много промени в правилата и доста различни болиди спрямо досегашните. Даниел завърши на 3-о място миналия сезон, като пред него бяха само двамата пилоти на Мерцедес – Нико Розберг и Люис Хамилтън. Докато Макс завърши 5-и, но в първите 4 състезания от годината той караше за Тото Росо.

„Ще бъде оспорвано между тях до края на сезона, както беше през миналата година, коментира Уебър по време на състезанието 12-те часа на Bathurst през миналия уикенд в Австралия. – Според мен Даниел е по-хладнокръвен. Очевидно този опит ще му бъде полезен, особено в първата част от шампионата.

Когато имаме повече промени в правилника, това ще даде предимство на Даниел. Защото той е карал повече различни коли. Очаквам добра битка помежду им. Но спокойствието е големият плюс за Даниел. Той също така притежава много страст и просто трябва да бъде последователен през уикендите. Макс със своя невероятен талант все още се учи.”

Уебър също така смята, че Ред Бул има сериозни шансове да се бори за титлата през тази година. „Мисля, че тимът ще е много силен, като имаше спокойна зима, каза Марк. – Но зависи кой тим ще успее да отключи потенциала на новите правила. По традиция Ейдриън Нюи е много добър в тима.

Но Мерцедес спечели рано конструкторската титла миналия сезон и можеше да се концентрира върху 2017 г. преди всички. Той имат много добър двигател и знаем, че това му е основната сила. Но миналия сезон Ред Бул беше най-добрият тим по отношение на надеждността на колата и от оперативна гледна точка.”