Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верлайн отказал място в тим от Формула Е, иска да се върне...

Верлайн отказал място в тим от Формула Е, иска да се върне в F1

114
0
Паскал Верлайн

Паскал Верлайн е отказал мястото в екипа на HWA, който ще участва във Формула Е от следващия сезон 2018/2019, за да се съсредоточи към това да се завърне във Формула 1.

Паскал направи наскоро тестове за екипа, който е подкрепян от Мерцедес и ще бъде част от следващия сезон 5 като предшественик на влизането на немския концерн със заводски тим от сезон 2019/2020 г.

Шефът на тима Улрих Фриц обясни, че е имал разговори с Верлайн, и че Паскал е показал добро представяне по време на изпитанията, но пилотът се е фокусирал върху това да се върне във Формула 1. Единият пилот на HWA ще бъде Гари Пафет, а вторият още не е обявен.

Смята се, че от HWA и Мерцедес са искали Верлайн да подпише 3-годишен договор за Формула Е, с което пилотът не се е съгласил, тъй като не искал да се обвързва дългогодишно и да загуби шансове да се върне във Формула 1.

Верлайн прави тестове и за екипа на Mahindra, който още не е обявил пилотите си за следващия сезон в електрическия шампионат. Възможно е ако Паскал не успее да си осигури място в F1, където възможностите са много малко, той да подпише с Mahindra за 1 сезон.