Начало Други Верлайн ще кара в DTM за Мерцедес тази година

Верлайн ще кара в DTM за Мерцедес тази година

120
0

Паскал Верлайн ще се върне в немските серии за туристически автомобили DTM за тази година. Той ще кара за екипа на Мерцедес, като сезонът ще е последен за германския концерн в този шампионат.

Верлайн беше пилот на Заубер до миналия сезон във Формула 1, но загуби мястото си за сметка на младия Шарл Льоклер, въпреки че бе по-бърз от другия титуляр Маркус Ериксон, който запази мястото си.

Освен Верлайн, за Мерцедес в шампионата идния сезон ще карат още Гари Пафет, Пол ди Реста, Лукас Ауер и Едуардо Мортара. Верлайн спечели титлата в сериите през 2015 г., след което стана пилот на Мейнър в F1.

“Имам някои страхотни спомени от DTM, не само защото спечелих титлата през 2015 г., но и заради силния дух в тима и многото страхотни преживявания с момчетата, каза Паскал.

-Следях отблизо случващото се в DTM докато бях във Формула 1, като дори присъствах на няколко състезания, за да видя тима и да го подкрепя. Много неща се промениха от последното ми състезание там, но харесвам предизвикателството да опитам отново да се състезавам там с нова кола.“