Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: 26 точки е съвсем прилично представяне

Уитмарш: 26 точки е съвсем прилично представяне

41
0
Мартин Уитмарш

Екипът на Макларън се надяваше на повече скорост и по-голяма издръжливост през уикенда за Гран при на Австралия след разочарованията от предсезонните тестове и ги постигна. С някои нови елементи плюс опростена изпускателна система МР4-26 тръгна страхотно и Люис Хамилтън на моменти дори тръгваше да настига победителя в надпреварата Себастиан Фетел (Ред Бул). Той пресече финала втори, след като повреди по пода го принудиха да намали, за да пази автомобила си, но хубавото усещане у екипа остана.

В началото Люис беше – в известна степен – в състояние да остане сравнително близо до Себастиан. След повредата на пода му обаче вече не можеше да държи темпото на Ред Бул-а. Въпреки това направи страхотно състезание при трудни условия и финишира втори – коментира шефът на отбора Мартин Уитмарш. – Дженсън [Бътън] също кара много добре, но на два пъти го сполетя много лош късмет: първо при сбутването след старта (то му струва няколко позиции) и след това като получи наказание заради маневрата спрямо Фелипе [Маса], въпреки че той самият смяташе, че е бил избутан от трасето от съперника. Без тази санкция Дженсън щеше да пие шампанско на подиума заедно със Себастиан и Люис, но това е автомобилният спорт – допълни той.

Уитмарш дори се пошегува след финала, че ако Макларън продължат с такова темпо да прогресират, то спокойно могат да се борят за победа в Малайзия. Погледнато от сериозна гледна точка обаче, в тима не си позволяват да се отнесат и ще продължат да работят здраво.

Като цяло – като се има предвид къде бяхме само преди няколко седмици – трябва да се признае, че да спечелим 26 точки в Австралия е съвсем приличен изход. Още по-важно е обаче, че вече имаме обещаваща платформа за развитие на колата – каза още Уитмарш.