Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мартин Уитмарш готов да се върне в Макларън

Мартин Уитмарш готов да се върне в Макларън

101
0
Мартин Уитмарш

Мартин Уитмарш заяви, че е готов да се върне в екипа на Макларън, като описа настоящата ситуация в тима като отчайващо тъжна. Уитмарш беше спортен директор в Уокинг между 2010 и 2014 г. След това позицията зае отново Рон Денис, а Мартин напусна тима.

След това британецът се занимаваше със състезания с яхти. През ноември 2017 г. Уитмарш стана представител в глобалния консултативен съвет на Формула Е. От началото на тази година Мартин работи във ФИА, като помага за постигането на ефективен контрол на разходите в спорта.

„Обичам Макларън и съм много тъжен, виждайки в какво се е превърнал тимът, каза Мартин пред Daily Mail. – Трябва да има голяма промяна в подхода. Има твърде много политика между големите фигури. Смятам, че някои от тях трябва да напуснат. Обясних моята гледна точка на Мансур Оджех и зависи от акционерите какво ще решат да направят.

Тимът беше изграден изцяло за това да побеждава във Формула 1. А сега в Макларън гледат към други неща – състезания в Индикар или Льо Ман. Това са страхотни шампионати, но това че тимът отива в тази посока, вместо това да направи състезанията в Гран при единствения си приоритет, ме кара да изтръпвам.“

Според Уитмарш освобождаването на дизайнера Тим Гос тази пролет е било грешка. „Неговото напускане ме изненада много, каза Мартин. – Той има фантастичен интелект, работи здраво и е аполитичен. Гос стана изкупителна жертва за лошата кола в началото на сезона.“

Специален материал за ситуацията в Макларън и причините за кризата в тима четете в новия брой 216 на списание ClubS1.