Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс и Торо Росо доволни от първия си ден на Албърт парк

Уилямс и Торо Росо доволни от първия си ден на Албърт парк

30
0
Пастор Малдонадо

С ревизиран KERS караха пилотите на Уилямс в свободните тренировки за Гран при на Австралия и нямаха проблеми със системата. Проверките на колата и новите компоненти съставляваха програмата в първата тренировка, а за втората сравняваха и гуми.

Рубенс Барикело (9-и):

– Доста добър ден. Успяхме да използваме KERS, като системата бе в колата ми едва за втори път. Мисля, че показахме известна конкурентоспособност днес, но трябва да се потрудим, за да запазим това ниво. Представянето ми хареса и се надявам на добър уикенд.

Пастор Малдонадо (18-и):

– Сутринта ми беше малко трудно, тъй като не познавах трасето и изкарах по-голямата част от сесията, запознавайки се с конфигурацията. Беше и доста хлъзгаво. Следобед се концентрирахме върху дълги серии обиколки и бяхме доволни от представянето на болида. Но колкото и добре да вървяхме, смятам, че може да подобрим нещата по отношение на бързите турове. Уверен съм по отношение останалата част от уикенда.

 

Хайме Алгерсуари (11-и):

– Различен ден, тъй като трябваше да свикна с гледката как Даниел кара колата ми сутринта! Нямам нищо против и е чудесно още един от младите състезатели на Ред Бул да получи шанс да опита сили във Формула 1. Основното нещо е, че всички работим за един и същи отбор, помагаме си един на друг, за да вървим напред. Като за първия ден от сезона въобще обаче, никак не ми бе лесно следобед да проведа колкото се може по-голяма част от програмата ни. Появяващият се от време на време дъжд не помогна особено. Доволен съм от усещането си в колата, изглежда е конкурентоспособна и притежава още неотключен потенциал. Като за първи ден всичко е много позитивно.

Себастиен Буеми (14-и):

– Хубаво е, че пак сме на писта и скоро ще се състезаваме. Щастлив, че имам възможност да видя къде се намираме спрямо съперниците. Иначе денят бе зает, а сега трябва да анализираме внимателно всичко, тъй като има куп нови елементи по колата. Понастоящем времената ни нареждат в средата на колоната, в една доста сериозна група по отношение времената за обиколка. Трябва да извлечем максимума от данните тази вечер, за да сторим същото с колата утре. Пистата не е много по-различна спрямо миналия сезон, освен малко преасфалтиране в 8-и и 9-и завой, така че е чудесно изживяване да се кара тук.

Даниел Рикиардо (16-и):

– Цяла седмица опитвах да се подготвя, за да съм възможно най-малко нервен и да съм под минимално напрежение. Въпреки това – няма да лъжа – чувството е различно, когато най-накрая излезеш на трасето. В първите няколко завоя бях леко нервен. Но след това останах доста доволен и влязох в ритъм. Първото важно нещо бе да върна колата цяла и се надявам отборът да е щастлив, че го постигнах. След това се стараех постепенно да уча и надграждам. Ще става по-лесно в течение на годината.