Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс изключително окуражени от скоростта на FW34

Уилямс изключително окуражени от скоростта на FW34

39
0
Пастор Малдонадо

Екипът на Уилямс демонстрира чудесна скорост и състезателно темпо в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. Пастор Малдонадо дори бе на път да завърши шести на Албърт парк, но катастрофира в последната обиколка на състезанието. Бруно Сена пък е 16-ти след няколко инцидента в рамките на надпреварата, но резултатите не отразяват окуражаващото представяне на тима.

Показаната скорост даде основание на отбора да се чувства окуражен за идващите стартове в Гран при. Главният инженер Марк Гилан споделя обобщенията от Австралия.

– Пастор добре ли е след удара? Колко повредено е шасито му?

– Пастор е добре, а шасито издържа удара. Счупени са предното крило, носът и други елементи, но като цяло кокпитът не е повреден фатално.

– Как бихте обобщили представянето на FW34 на Албърт парк?

– В квалификацията всичко бе според очакванията ни. Състезателното темпо се оказа малко по-добро от предвижданията, което е наистина окуражаващо за сезона като цяло.

– Гумите създаваха ли някакви проблеми?

– Не, всички бе нормално.

– Как се отрази дъждът в петък на подготовката за уикенда?

– Условията ограничиха времето ни за работа по настройките. Освен това не можахме да направим и дълги серии от обиколки, каквито по принцип влизат в петъчната програма. Заради това нямахме сравнение на типовете гуми, както и не знаехме степента им на износване.

– Албърт парк не се смята от някои хора за представителна по отношение на темпото писта. Споделяте ли този възглед?

– Съгласен съм, че по принцип темпото на който и да е автомобил се преценява след четвъртия старт, за да може да се направи балансиран анализ на общото представяне. Зимните тестове и първото състезание дават известна представа.

– Как очаквате да се представи FW34 в Малайзия?

– Очаквам отново да сме силни, а тимът няма търпение за старта.

– Как се подготвя екипът за жегата и високата влажност на Сепанг?

– Като пием големи количества вода и се пазим от слънцето възможно най-много!