Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс не е единственият вариант пред Кубица да се върне като титуляр...

Уилямс не е единственият вариант пред Кубица да се върне като титуляр в F1

46
0
Роберт Кубица

Екипът на Уилямс не е единствената възможност пред Роберт Кубица да се върне във Формула 1 като титулярен пилот. Той заяви полякът, след като кара в първата свободна тренировка за Гран при на Австрия.

Той остана последен, като изпробваше различни аеродинамични решения и настройки на окачването. В момента той е тестпилот на Уилямс, като за титуляр тази година бе предпочетен Сергей Сироткин.

„Ситуацията сега е различна, обясни Роберт. – През ноември миналата година имаше само едно свободна място в решетката – в Уилямс. Реалистично погледнато не са много тимовете, в които мога да отида, или с които да разговарям. Но целта ми продължава да бъде да съм на грида.“

Полякът каза също така, че слабата форма на Уилямс от началото на сезона не го обезкуражава и не го отказва от възможността да кара за тима като титуляр през следващата година.

„Мисля, че никой не е очаквал Уилямс, който е отбор от средата на колата в последните години, да има толкова много трудности през тази, заяви Кубица. – Нито Заубер да бъде толкова напред и да се бори за място в 3-ата част на квалификацията.

Но нещата могат много бързо да се променят в F1. Не мисля, че е справедливо да се казва, че сме най-слабия тим като цяло. Това е така за този период сега, но кой знае какво ще бъде положението следващия сезон? Тимът има потенциал и е показвал в миналото, че може да свърши добра работа.“

Кубица обаче не спести критиките си към сегашната кола, като заяви, че тя е трудна както за настройване, така и за каране. И малкото положителни неща в нея са задвижващата система на Мерцедес и цветовата схема.