Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще обяви наемането на Кубица за титуляр в четвъртък

Уилямс ще обяви наемането на Кубица за титуляр в четвъртък

95
0
Роберт Кубица

Екипът на Уилямс ще обяви наемането на Роберт Кубица за титуляр от следващия сезон в четвъртък преди началото на уикенда в Абу Даби, съобщават полски медии.

Кубица беше тестпилот в екипа от Гроув за изминаващия сезон, като е фаворит за второто място в тима за 2019 г. Другият титуляр вече бе обявен – Джордж Ръсел.

Според информацията вариантите пред Кубица били два – да стане тестпилот на Ферари или да бъде титуляр в Уилямс. И явно полякът ще избере втория, което ще означава завръщане в решетката на Формула 1 след повече от 8 години прекъсване.

Още преди 10-дни се появи информация, че от Уилямс са предложили договор на Кубица, който освен много опит и отлична бързина, разполага и с 10 млн. долара пари от спонсори. А финансовата част е много важна за тима, след като Уилямс загуби основния си спонсор Мартини за 2019 г.

„Дали ще бъда в Уилямс следващата година? Надявам се, коментира полякът. – Има само двама отбора, които официално имат свободни места за следващата година и няма съмнение, че аз няма да отида в Торо Росо. – Сега сме в много интензивен период, в който се случват много неща.“