Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще се борят за точки и в Китай

Уилямс ще се борят за точки и в Китай

91
0
Пастор Малдонадо

Тимът на Уилямс спечели първите си точки за 2012 г. в Малайзия, като и на Сепанг, и в Австралия демонстрира значително подобрени скорост и представяне в сравнение с миналия сезон. Отборът няма търпение за идващата Гран при на Китай, където ще се постарае да продължи в същия дух.

Основната характеристика на пистата в Шанхай е, че е агресивна към гумите. Трасето ще е сериозен тест за FW34 и там ще разберем какъв напредък сме направили по отношение именно управлението на гумите. Там ще разполагаме с медуим и софт. Средната скорост е една от най-високите в календара, но като цяло спирачките не са претоварени по време на обиколка. В питлейна се губи доста време, а и шансовете за излизане на сейфти кар са големи. Времето може да е променливо, но тази година вероятността да завали не е много голяма – обясни главният инженер на тима Марк Гилан.

Пастор Малдонадо се надява най-после да има малко късмет, след като и в двете надпревари досега нещо му се случва в последната обиколка. На Албърт парк катастрофира, а на Сепанг го спря повреда в двигателя. В Рено отделиха специално време на проблема и го идентифицираха като повредено бутало. Приложени са необходимите мерки случилото да не се повтаря както в Уилямс, така и при останалите отбори, използващи френските двигатели.

Показахме добра скорост в началните надпревари и в Китай може да продължим да се подобряваме – коментира Малдонадо. – Желанието ни по принцип е да вземем точки. Шанхай е една от любимите ми писти и очаквам с нетърпение състезанието там.

Бруно Сена също отбеляза чудесното темпо на FW34 досега и заяви, че е уверен в добрия шанс на тима в Китай.

Не съм се състезавал там от две години и ще трябва са си припомня конфигурацията. Поне имам добри спомени от пистата, а и са налице хубави възможности за изпреварвания – допълни бразилецът.