Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Мерцедес изостава спрямо поставените цели за двигателя за 2019 г.

Волф: Мерцедес изостава спрямо поставените цели за двигателя за 2019 г.

56
0
Люис Хамилтън, Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че в тима изостават малко по отношения на поставените цели за задвижващата система за 2019 година.

Австриецът обясни, че след оспорваната битка с Ферари през 2018 г., за следващия сезон Сребърните стрели са си поставили по-високи цели по отношение на задвижващата система, в който компонент бяха изпреварени от Скудерията през миналата кампания.

„В спорта ни има изключителна битка по отношение на развитието, каза Волф по време на спонсорско събитие на Hewlett Packard. – Да намерим още притискаща сила, да намалим съпротивлението и да добавим още конски сили към двигателя е много важно. Затова си поставихме наистина амбициозни цели.

Увеличихме ги още преди 6 месеца, защото чухме някои слухове, че другите се справят наистина добре с колата за 2019 г. По отношение на двигателя  малко изоставаме спрямо целите, като очаквахме, че новата концепция ще ни донесе по-добро представяне. Но момчетата в тима са много амбициозни и съм оптимист, че ще достигнем поставения таргет.“