Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Няма да нареждаме нищо на Валтери

Волф: Няма да нареждаме нищо на Валтери

50
0
Тото Волф
снимка: Спас Генев

Шефът на Мерцедес Тото Волф категорично отхвърли предположенията, че тимът ще даде предимство на Люис Хамилтън в утрешното състезание на пистата Ред Бул Ринг, заради оспорваната му битка в шампионата със Себастиан Фетел.

„Категорично не сме говорили и няма да го правим за подобен сценарии, заяви Волф тази вечер при срещата си с медиите. – Това е едва деветото състезание тази година, всичко може да се случи тепърва. Няма как да предрешим шампионата още през юни, юли.“

Според него просто е ред на Валтери Ботас да постигне онова, което не успя в част от предишните състезания и днес е показал невероятната си бързина.

„Вярвам в съдбата и смятам, че тя ще му върне това, което му отне в Баку, в последната обиколка. Можеше да спечели и в Китай, във Франция беше отнесен още на първия завой, всъщност можеше да е изключително близо до битката за титлата“, отбеляза още австриецът.

Той добави още, че двамата пилоти са избрали малко различни настройки, а Люис не е бил напълно доволен от баланса на колата си още след третата тренировка по-рано днес, но е предпочел да не рискува с промени точно преди квалификацията, която се решаваше от части от секундата.