Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе разкритикува Рос Браун

Маркионе разкритикува Рос Браун

85
0
Рос Браун
Рос Браун; снимка: Спас Генев

Президентът на Ферари Серджо Маркионе отправи критики към отговорника по спортните въпроси в F1 Рос Браун. По време на вчерашния коледен обяд в Маранело босът подчерта, че не се шегува за заплахите си да извади отбора от шампионата. Според Маркионе Браун се насочва към методи, които са срещу ДНК-то на спорта.

„Имам чудесни взаимоотношения с изпълнителния директор Чейс Кери. Видяхме се преди десетина дни и имахме доста открит диалог, каза Маркионе. – Това, за което хич не ми пука, е кога Рос Браун ще се появи и ще обяви, че се махат момичетата от стартовата решетка. И как точно трябва да бъдат конструирани двигателите и шаситата.

Този човек се държи като Мойсей, който чете Десетте Божи заповеди. А когато аз се обадя на шефа на Мойсей, той ме уверява, че това е било само неговото лично мнение. Затова не желая да се замесвам в подобен публичен диспут. Искам да седна и да говоря с хората, които всъщност взимат решенията.”

Маркионе заяви още, че не е бил особено развълнуван от последното състезание за годината, защото в рамките на 50 обиколки нищо не се е случило. И това не е било по вина на двигателите, които според Браун са твърде сложни.

„Когато Рос Браун ми твърди, че двигателите са били прекалено сложни, аз питам: Какво очакваш, щом струват по 15 млн. евро?, каза още президентът. – От Liberty Media са прави, че трябва да подобрят шоуто. В един идеален свят бих захвърлил всички правила в коша.”