Начало Top Moto News WorldSBK: Баутиста спечели суперпол състезанието в Арагон

WorldSBK: Баутиста спечели суперпол състезанието в Арагон

194
0
Алваро Баутиста
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста спечели суперпол състезанието на пистата Моторланд Арагон. Пилотът на Дукати доминираше през цялата надпревара и записа първи успех от сезон 2019 насам. Втори и трети финишираха Джонатан Рей и Топрак Разгатлиоглу.

След като се завърна в отбора на Дукати, с който направи експлозивен старт на кариерата си в WSBK през 2019 г. , Баутиста беше недосегаем в спринтовата надпревара, която бе 10 обиколки. По този начин Баутиста си гарантира полпозишън за второто състезание на Моторланд Арагон.

На старта най-доброто потегляне направи Топрак Разгатлиоглу. Световният шампион се изстреля право напред към първи завой, следван от Баутиста и Рей.

Въпреки това радостта на състезателят на Ямаха бе твърде кратка, тъй като Баутиста мина пред него и започна да се откъсва напред. Зад тях се движеха Рей и Риналди.

Междувременно в по-задната част Илия Михалчик претърпя инцидент. Състезателят на БМВ се отърва без наранявания и приключи участието си в суперпол състезанието.

До края на суперпол надпреварата Баутиста записа първи успех след завръщането си в заводския екип на Дукати. Испанецът завърши с преднина от 5.141 секунди пред вчерашния победител Джонатан Рей с Кавазаки. Последното място на подиума зае Разгатлиоглу с Ямаха, който успя да се пребори с втория състезател на Дукати Михаел Рубен Риналди. Пети завърши Андреа Локатели (Ямаха), следван от Алекс Лоус (Кавазаки) и Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати). Топ 10 допълниха състезателите на Хонда Икер Лекуона и Шави Виерж, както и Гарет Герлоф от екипа на GRT Ямаха.