Начало Top Moto News WSBK: Баутиста спечели суперпол състезанието в Мизано

WSBK: Баутиста спечели суперпол състезанието в Мизано

109
0
Алваро Баутиста, Дукати
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста спечели суперпол състезанието в Мизано. Пилотът на Дукати записа 13-ти успех от началото на сезон 2023 в WSBK и втори пореден от началото на състезателния уикенд на италианското трасе. Втори и трети завършиха Топрак Разгатлиоглу (Ямаха) и Михаел Рубен Риналди също с Дукати.

Прекрасни условия посрещаха пилотите и отборите преди старта на суперпол състезанието в Мизано. Италианското трасе е домакин на петия кръг от сезон 2023 в WSBK. Температурата на въздуха бе 23 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 37. Времето бе сухо, слънчево и без признаци за дъжд.

Баутиста направи най-добър старт и поведе след преминаването на завой №1 на пистата Мизано. Испанецът бе следван от Разгатлиоглу, Риналди, Рей, Басани, Агертер, Петручи и Гарднър. Пилотите на GRT Ямаха се удариха малко след старта на надпреварата, които доведе до отпадането на Гарднър

Разгатлиоглу поведе след края на първата обиколка в суперпол състезанието в Мизано. Пилотът на Ямаха бе плътно следван от Баутиста, Риналди, Басани, Рей и Петручи.

Баутиста и Разгатлиоглу си разменяха няколко пъти първото място през следващите няколко обиколки в суперпол надпреварата в Мизано. Междувременно в дъното на топ 10 се водеше оспорвана битка, в която участваха Лекуона, Виерж, Локатели и Петручи. Лекуона и Петручи се удариха на осми завой и отпаднаха от състезанието. Същевременно Баутиста успя да изпревари Разгатлиоглу и да заеме първото място.

3 тура преди края краткото състезание на пистата Мизано бе прекратено заради инцидента между Лекуона и Петручи. Испанецът бе закаран в медицинския център за преглед.

Прекратяването на надпреварата означаваше още един успех за Баутиста. Испанецът завърши пред Разгатлиоглу и Риналди. Пилотът на Ямаха бе видимо разочарован от ранния край на състезанието.

Четвърти остана Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати), следван от Джонатан Рей и Алекс Лоус от екипа на Кавазаки. Топ 9 допълниха Андреа Локатели (Ямаха), Шави Виерж (Хонда) и Гарет Герлоф (Bonovo БМВ).