Начало Top Moto News WSBK: Баутиста триумфира в първия старт в Мизано

WSBK: Баутиста триумфира в първия старт в Мизано

95
0
Алваро Баутиста, Дукати
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста триумфира в първия старт в Мизано. Пилотът на Дукати записа още един успех от началото на сезон 2023 в WSBK. Втори и трети завършиха съотборникът на Баутиста Михаел Рубен Риналди и Топрак Разгатлиоглу с Ямаха.

Италия приема старт №5 от сезон 2023 в WSBK. Състезанията се провеждат на пистата Мизано, разположена в региона Емилия Романя. Уикендът в Мизано е домашен за Дукати. Ето затова марката от Болоня оцвети своите заводски мотори в жълто вместо традиционното червено

Условията преди началото на старт №1 на пистата Мизано бяха повече от добри. Температурата на въздуха бе 24 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 45. Специални гости по време на уикенда в Мизано беше световният шампион в WSBK за 2010 и 2012-та Макс Биаджи, както и бившата звезда от MotoGP Андреа Яноне.

Началото на днешното състезание в Мизано бе забавено с няколко минути заради Брадли Рей. Пилотът на Ямаха Motoxracing WorldSBK Team получи технически проблем в своя мотоциклет и мина през бокса. Същевременно рейс контролът обяви, че състезателната дистанция ще бъде 20 обиколки.

Баутиста поведе след изгасването на червените светофари в Мизано. Пилотът на Дукати бе следван от Риналди, Разгатлиоглу, Петручи, Агертер, Рей, Басани, Локатели, Гарднър и Лоус

Баутиста и Риланди започнаха да се откъсват след първите няколко тура от надпреварата на италианското трасе. Зад тях Разгатлиоглу бе плътно следван от Петручи и Басани. Междувременно от състезанието отпадна Лука Витали. Италианецът замества контузения Оливър Кьониг в тима на Orelac Кавазаки. Състезанието на Мизано бе наблюдавано от действащият световен шампион в MotoGP Франческо Баная.

Баутиста и Риналди продължаваха да се откъсват след преполовяването на днешния старт в Емилия Романя. Зад тях Разгатлиоглу се движеше с около секунда аванс спрямо Петручи и Басани. В същото време Рей водеше битка с Агертер, докато в дъното на топ 10 имаше оспорвана борба, в която участваха Лоус, Лекуона, Гарднър и Рединг.

6 тура преди финала Петручи катастрофира на осми завой. Пилотът на Барни Дукати сложи край на участието си в днешния старт в Мизано и не успя да подобри най-добрия си резултат в WSBK. Същевременно Баутиста водеше уверено пред Риналди и Разгатлиоглу. Няколко тура по-рано отпадна и Хафиз Сиахрин (MIE Хонда).

До края на първия старта в Мизано не настъпиха сериозни размествания в челото. Следователно Баутиста записа 12-ти успех от началото на сезона. Подиумът допълниха Риналди и Разгатлиоглу.

Четвърти финишира Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати), следван от Джонатан Рей (Кавазаки), Доминик Агертер (GRT Ямаха), Алекс Лоус (Кавазаки), Икер Лекуона (Хонда), Реми Гарднър (GRT Ямаха) и Шави Виерж с Хонда. Топ 15 допълниха Скот Рединг (БМВ), Андреа Локатели (Ямаха), Гарет Герлоф (Bonovo БМВ), Филип Йотл (GoEleven Дукати) и Лоренцо Балдасари (GMT94 Ямаха).