Начало Moto News WSBK: Дейвис с Ducati триумфира в Тайланд

WSBK: Дейвис с Ducati триумфира в Тайланд

53
0

Чаз Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati) триумфира в непредсказуемото второ състезание на пистата Чанг в Тайланд, където бе втория кръг от шампионата на WSBK. Това бе 28-ата победа в кариерата на Дейвис и първа на пистата в Бурирам. Освен това британецът стана третият различен победител в четирите състезания от началото на годината. Дейвис направи зашеметяващо от средата на колоната в първите 7 тура, излезе начело в 8-ата и контролираше състезанието до края.

След като взеха преднина от ревизирания формат на стартовата решетка, пилотите на Pata Yamaha Михаел ван дер Марк и  Алекс Лоус направиха пробив напред и се състезаваха помежду си. Лоус бе вторият от тримата пилоти, които водиха в началото, като изпревари съотборника си. Холандецът обаче отново излезе начело, но в крайна смета и двамата бяха изпреварени Дейвис. Двамата обаче финишираха втори и трети, като така за първи път след 2016 г. Yamaha спечели двоен подиум. За Лоус това бе 8-и подиум в кариерата му.

Пилотите на Kawasaki останаха извън подиума. Джонатан Рей завърши на 3 секунди от мястото на подиума, макар че беше в лидерската група пилоти. Победителят от първия старт не можа да направи двоен успеха си, защото направи сиря от грешки в битката си с Марко Меландри  (Aruba.it Racing – Ducati). Том Сайкс, съотборникът на шампиона от (Kawasaki Racing) не използва предимството си, че стартира от първа редица, а след това падна и не завърши състезанието. Рей изпревари Меландри в 9-ата обиколка и не остави шансове на италианеца. Шави Форес (Barni Racing) пък изпревари и двамата, като излезе на 4-о място, но Рей си върна мястото след сериозна битка и остави испанеца зад себе си – 5-и. сега лидер в класирането с 69 т. е Рей, следван от Меландри с 67, а с отличното си каране независимият пилот Форес е 3-и с 60 т.

В топ 10 намери място отново Леон Камиер с Honda, който стана 6-и и изпревари Меландри. Турчинът Торпак Разгатлиоглу  (Kawasaki Puccetti Racing) бе пилотът, който спечели предимство в Тайланд след отпадането на много от фаворитите и завърши 8-и, пред Лоренцо Савадори (Milwaukee Aprilia) – 9-и.