Начало Top Moto News WSBK: Дукати обяви кой е новият съотборник на Баутиста

WSBK: Дукати обяви кой е новият съотборник на Баутиста

181
0
Николо Булега, Дукати
Николо Булега, снимка Дукати

Дукати обяви кой е новият съотборник на Алваро Баутиста в WSBK. Марката от Болоня реши да привлече Николо Булега. Италианецът заменя Михаел Рубен Риналди от началото на 2024 г. и получава заслужено повишение.

Булега е бивш възпитаник на Академията на Валентино Роси. Италианецът караше за различни отбори в класовете Moto3 и Moto2 в периода 2015-2021 г. и записа един подиум.

Булега се присъединява към семейството на Дукати в началото на миналата година. 23-годишният състезател кара заводски мотор Дукати Панигале V2 в клас Суперспорт. През миналия сезон той записа 9 подиума и финишира четвърти в крайното класиране.

Италианецът направи сериозен скок през този сезон. Понастоящем той спечели 9 победи и е лидер във временното класиране в Суперспорт. Булега е и фаворит за спечелването на световната титла в средния клас на WSBK

Булега направи много добро впечатление по време на тестовете с мотора на Дукати от клас Супербайк. Затова в крайна сметка той бе избран да си партнира с Алваро Баутиста от следващия сезон.

„От миналия сезон насам Николо ни доставя огромно удоволствие. Той е много талантлив пилот. Опитът му (въпреки младата му възраст) може да се окаже решаващ фактор за справяне с това очарователно и трудно предизвикателство“, сподели Джиджи Дал’Иня.

„По време на тестовете с машината Дукати V4 R той показа, че има потенциал да се състезава с най-добрите пилоти в WSBK. Разбира се, споделянето на гаража с Алваро Баутиста само ще му помогне да се развива“, добави генералният мениджър на Дукати.

Булега идва на мястото на Михаел Рубен Риналди, който ще бъде освободен в края на годината.

Това е сбъдната мечта. Състезаването за официален [заводски] отбор е желание на всеки състезател. Затова, преди да говоря за емоциите и очакванията си, искам да благодаря на Дукати и Aruba.it Racing“, коментира Булега.

„Знам колко важна е тази възможност. Винаги ще давам най-доброто от себе си, за да се усъвършенствам ден след ден, с единствената цел да постигна възможно най-добрите резултати. Казвам го отново: благодаря ви за доверието. Като се замисля за историята на този отбор, в който винаги са се състезавали велики шампиони, се чувствам горд, че мога да защитавам същите цветове. Също така съм много щастлив, че ще мога да деля бокса с Алваро Баутиста. Да го имам за съотборник ще е голям плюс. Ще се опитам да усвоя всяка информация, която мога да науча от него“, добави пилотът на Дукати.