Начало Top Moto News WSBK: Разгатлиоглу грабна победата в суперпол състезанието в Аржентина

WSBK: Разгатлиоглу грабна победата в суперпол състезанието в Аржентина

223
0
Топрак Разгатлиоглу, Ямаха
Топрак Разгатлиоглу, снимка Ямаха

Топрак Разгатлиоглу грабна победата в суперпол състезанието в Аржентина. Пилотът на Ямаха потегли от полпозишън и записа 11-ти успех от началото на сезон 2022 в WSBK. Втори финишира победителят от първото състезание на пистата Сан Хуан Виликум Алваро Баутиста с Дукати. Последното място на подиума бе заето от Джонатан Рей с Кавазаки.

Времето преди старта на кратката суперпол надпревара в Аржентина отново бе сухо и горещо. Температурата на въздуха бе 22 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 49.

Разгатлиоглу направи най-доброто потегляне и поведе след преминаването на първи завой. Зад него бяха Рей, Баутиста, Лекуона, Риналди, Рединг и Баз.

Още в края на втората от общо 10 обиколки в Аржентина, тримата претенденти за титлата започнаха да се откъсват от останала част от колоната. Рей изпревари Разгатлиоглу и се опита да прекъсне негативната серия без победа, започнала от края на месец май. Състезателят на Кавазаки записа най-бързата обиколка и започна да отваря лека преднина.

Зад първите трима Риналди, Лекуона и Лоус водеха битка за четвъртото място. По-назад Басани се опитваше да изпревари Виерж. В челото Рей водеше пред Разгатлиоглу и Баутиста.

5 обиколки преди края на суперол състезанието в Аржентина Рей допусна груба грешка на първи завой и загуби две позиции. Британецът имаше достатъчно добър аванс, за да успее да се върне на третото място без да бъде настигнат от Риналди.

До края на кратката надпревара в Аржентина Баутиста изпревари Разгатлиоглу на правата. Световният шампион се възползва от по-добрата скорост в завоите на своята Ямаха. Двамата състезатели едва не стигнаха до контакт, което позволи на Рей да се залепи зад тях. В крайна сметка Разгатлиоглу финишира пред своите съперници за титлата.

Веднага зад водещото три завършиха Михаел Рубен Риналди (Дукати), Алекс Лоус и Икер Лекуона (Хонда). Топ 10 допълниха Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати), Шави Виерж (Хонда), Лорис Баз (Bonovo БМВ) и Андреа Локатели (Ямаха).