Начало Top Moto News WSBK ще си партнира с Пирели до 2026 г.

WSBK ще си партнира с Пирели до 2026 г.

102
0
WSBK и Пирели
снимка, Пирели

WSBK ще си партнира с Пирели до 2026 г. Това стана ясно след като притежателят на търговските права на шампионата Дорна удължи споразумението си с италианската компания. Следователно Пирели остава ексклузивен доставчик на гуми за световния Супербайк шампионат за поне още три години.

Партньорството между WSBK и Пирели празнува своята 20-годишнина. То е доказателство за успеха на сътрудничеството между Дорна и Пирели. Двете организации работят в тясно сътрудничество, за разработят висококачествени, надеждни и високопроизводителни гуми. Те са от съществено значение за безопасността и успеха на състезателите.

WSBK осигурява конкурентна и предизвикателна среда за Пирели. По този начин италианската компания може да разработва и постоянно подобрява непрекъснато своите гуми. Този шампионат е ключова платформа за развитие на гуми в стратегията на Пирели за мотоциклети и удължаването на партньорството потвърждава ангажимента на италианците към WSBK като важна част от участието й в моторните спортове.

Пирели доста гуми на WSBK от 2004 г. насам. Компанията реши да не снабдява шампионата с прототипни решения, а с нормални серийни гуми, които могат да бъдат закупени и на пазара. Формулата на Пирели позволи на всички състезатели и отбори да се борят за победа през годините и можеха да разчитат на еднакво снабдяване с гуми

От самото начало Пирели има тройна роля в WSBK. Компанията е технически партньор като доставчик на гуми, спонсор на шампионата, но също така и маркетингов партньор. Така се допринася за очертаването на идентичността и качествата на световния шампионат, които винаги са го отличавали от другите състезания с мотоциклети.

„От Пирели неведнъж са доказвали, че са перфектно решение за WSBK като наш единствен официален доставчик на гуми. Партньорството ни гарантира високо ниво на качество и ефективност на нашите отбори и състезатели през целия сезон на най-различни места. То също така напълно възприема ценностите и философията на шампионата. Сътрудничеството ни пренася на състезателната писта продуктите, които предлага на мотоциклетистите“, сподели изпълнителният директор на WSBK Грегорио Лавила.

„Откакто започнахме да работим с Пирели, шампионатът премина през многобройни епохи и фази. Фактът, че през последните 20 години надграждаме това взаимноизгодно сътрудничество, е безпрецедентен. Затова с голям ентусиазъм гледаме към бъдещето на световния Супербайк и компанията за гуми, докато шампионатът продължава да се развива“, добави Лавила.

„Тази година отбелязваме важен етап. Вече 20 години сме заедно със световния Супербайк на ФИМ като единствен доставчик за всички класове. Това е дълъг път, започнат през 2004 г. Той представлява първият пример за формула с една гума в историята на най-добрите състезания по моторни спортове и който години по-късно се оказва печеливш избор, последван по-късно от други шампионати“, каза Алдо Никотера

„Моторният спорт исторически е неразделна част от ДНК-то на Пирели. Това подновяване е в съответствие с корпоративната ни стратегия, която разглежда WSBK като ключова платформа за развитието на нашите гуми за мотоциклети. Щастливи сме, че ще продължим това приключение заедно с Дорна, отборите и пилотите до 2026 г. Ние ще продължаваме да предлагаме на мотоциклетистите от цял свят гуми, които съдържат най-доброто от технологията на Супербайк“, добави старши вицепрезидентът и ръководител на отдела на Пирели за мотоциклети и велосипеди.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от WorldSBK (@worldsbk)