Начало Moto News WSBK: Триумф на Рей в неговия старт №200

WSBK: Триумф на Рей в неговия старт №200

61
0

Световният шампион Джонатан Рей си тръгна доволен от Ассен. На холандската писта той спечели две поледи, взе 50 точки и ознаменува триумфално своето състезание №200 в кариерата му на пилот от WorldSBK. Отново носителят на короната имаше за асистенти съотборника си Том Сайкс и Чаз Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati).

Пилотът на Kawasaki Racing показа и на огряната от слънце писта Ассен своя талант да печели победи. Това бе състезание №200 за пилота и той измъкна победата от Сайкс, като пресече финала само с 0.025 сек. Така той дублира успеха си този уикенд. Това е 7-а победа от общо 8 състезания за Рей през този сезон и 11-а в Ассен в кариерата му. Сега той е с 64 т. преднина пред съотборника си. За Сайкс второто място е страхотен успех, след като той направи всичко възможно да кара и да се представи добре, въпреки стомашните си проблеми през целия уикенд. Дейвис пък имаше проблем с техниката вчера на първия старт, но днес компенсира с подиум. Това е пети подиум за пилота от Уелс през този сезон.

Добро каране на домашната си писта направи и Михаел ван дер Марк (Pata Yamaha). Сега той регистрира отличното 4-о място от 11-а позиция ва старта. Той можеше и да е по-напред, тъй като в средата на състезанието на завой 12 успя да изпревари Дейвис и за малко да бъде 3-и. Съотборникът на Ван дер Марк – Алекс Лоус (Pata Yamaha) също компенсира падането си от вчера и стана 5-и.  Още един англичанин – Леон Камие (MV Agusta Reparto Corse) направи добро каране и завърши с повече от секунда пред испанеца Жорди Торес (Althea BMW Racing Team). Топ 10 оформиха Юджийн Лавърти (Milwaukee Aprilia), Ники Хейдън (Red Bull Honda) и Щефан Брадъл, също от Red Bull Honda.