Начало Moto News WSBK: Жинтоли печели Суперпол с рекорд на Филип Айлънд

WSBK: Жинтоли печели Суперпол с рекорд на Филип Айлънд

65
0

Първия Суперпол за 2014 г. спечели заводският пилот на Aprilia Racing Team Силвен Жинтоли. Той направи най-бързата обиколка на пистата Филип Айлънд  за 1:30,038, което е нов рекорд на трасето. До него на първа редица ще бъдат Давиде Джулиано  (Ducati Superbike Team), който изостана само на една десета и съотборникът му Марко Меландри.

Жинтоли подобри предишния рекорд на Карлос Чека с 2 десети и  ще стартира от първа позиция в двете състезания утре сутрин. Това е 3-а полпозишън в кариерата на 31-годишния французин, който миналата година спечели в Австралия първото състезание. Жинтоли направи рекорда си в последната сесия за Суперпол. Отлично каране направи и Джулиано, който за първи път участва в състезателен уикенд с новия мотоциклет Ducati 1199 Panigale R. Марко Меландри спечели битката за първа редица в последните минути на сесията, като изпревари двамата от Voltcom Crescent Suzuki Юджийн Лавърти и Алекс Лоус. Джонатан Рей (Pata Honda World Superbike) зае 6-а позиция, като успя да се справи със съотборниците от Kawasaki Racing Лорис Баз и  Том Сайкс. Световинят шампион Сайкс изпусна шанса да спечели Суперпол, след като катастрофира на завой 9 две минути преди края на сесията. За щастие се отърва без контузии.

Леот Хаслам с Honda не можа да премине границата от 1:31 за обиколка, а и не преодоля Суперпол 1. Той остана 9-и, а след него бе Николо Канепа (Althea Racing Ducati), който се квалифицира директно във финалната 15-минутна сесия, заради добрите си комбинирани времена от свободните тренировки.  На следващите две позиции са Час Дейвис (Ducati Superbike Team) и Давид Салом (Kawasaki Racing).