Начало Други WTCC: Хонда и Ситроен приключиха тестова сесия на Пол Рикар

WTCC: Хонда и Ситроен приключиха тестова сесия на Пол Рикар

33
0
WTCC,Ситроен,Ситроен С-Елизе WTCC

Хонда и Ситроен се засякоха по време на предсезонните си тестове преди началото на тазгодишния световен шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Двата отбора провеждаха изпитания на френската писта Пол Рикар. Променливото време направи условията особено изпитание, тъй като слънцето се сменяше с облаци и дъжд.

Хонда, които този сезон ще защитават спечелената през 2013 г. титла при конструкторите, проведоха тренировките само с един Сивик WTCC. Тиаго Монтейро кара през първия ден, а в останалите зад волана бе Габриеле Таркини. Това бе първи тест за ТС1 версията на японската кола, която отговаря на новите правила в шампионата.

Прехвърлянето към новите правила не ни остави време да си поемем и глътка въздух. От февруари 2012 г. непрекъснато се трудим по WTCC автомобилите си. Новото предизвикателство обаче бе мотивация да забравим колко сме уморени и да продължим напред – заяви шефът на отбора на Хонда Алесандро Мариани.

Ситроен ще дебютира през 2014-та в WTCC. Те тренираха с два С-Елизе, като пробите бяха проведени от Себастиен Льоб, Иван Мюлер и Хосе-Мария Лопес.

Знам, че ще ми е трудно и затова работя упорито – заяви деветкратният WRC шампион. – Опитва да се подготвя максимално добре, за да съм на възможно най-високо ниво. Засега нямам представа къде се намирам като скорост спрямо съперниците. Преценявам нещата само по съотборниците си и се старая да постигна подобрение.