Начало Автомобилни новини Ярките цветове на Honda Jazz носят и настроение, и сигурност

Ярките цветове на Honda Jazz носят и настроение, и сигурност

151
0

Всеки има нужда от повече слънчева светлина в живота си, особено през зимата, когато дните са къси, а нощите – дълги и мрачни. Според последни изследвания автомобил в ярък цвят като новия Honda Jazz може да донесе много настроение както на собственика си, така и на околните.

Honda Jazz вече е една от най-приветливите коли по пътищата. Моделът притежава силен характер. Хората, предпочели точно тази кола, изразяват удовлетворение от поведението й. При тези, които са избрали цветове като Sunset Orange или Attract Yellow Pearl, има още по-голяма вероятност да са по-щастливи. Сигурността при пътуване също се повишава.

Психолози сочат силна връзка между цветовете и личността. Оранжево и жълто са най-популярни сред екстроверти и удовлетворени хора. Според уебсайта www.verywell.com например оранжевото носи усещания за вълнение, ентусиазъм и топлина. Жълтото също се асоциира с топлина и приветливост. То освен това подпомага метаболизма, като го ускорява – перфектен избор за след коледните и новогодишни празници.

Подобрението обаче не е единственото предимство на светлите цветове. Проучвания сочат, че собствениците на автомобили в такова оцветяване пътуват по-сигурно и безопасно.

Най-голямото изследване относно връзката между нивата на пътнотранспортни произшествия и цветовете на автомобилите е дело на университета Монаш в Мелбърн, Австралия. Един от изводите в него е, че оранжевите автомобили статистически е по-малко вероятно да попаднат в катастрофа. Същото важи и за други светли цветове или нюанси – жълто, бяло, сребърно. Черните и сиви коли са смятани за автомобили с по-висока степен на риск. Според експертите те са по-трудно видими, особено в лошо време или при намалена видимост.

„Третото поколение на Honda Jazz дава на притежателите си усещане за топлина. Цветове като Sunset Orange или Attract Yellow Pearl дават на модела повече от характер. Те превръщат автомобилите в по-сигурни на пътя, тъй като се виждат по-добре в тъмните дни, а и помагат да разведряване настроението на всички около тях. Това е част от Drive Happyкултурата, вкоренена в ДНК-то на Jazz”, коментира шефът на автомобилния отдел в Honda UK Фил Уеб.