Начало WRC News Ян Копецки ще се бори за победата с Шкода в WRC2 на...

Ян Копецки ще се бори за победата с Шкода в WRC2 на рали Монте Карло

168
0

Дългогодишният рали пилот Ян Копецки и неговият навигатор Павел Дреслер с Шкода Фабия R5 ще се борят за победата в категория WRC2 в рали Монте Карло (25-28 януари), с което започва тазгодишния световен шампионат.

Колата ще бъде в цветовете на чешкия флаг – бяло, синьо и червено, в чест на 100-годишнината от основаването на Чехословакия. За Шкода в ралито ще участват още Оле Кристиан Веиби/Стиг Руне Скярмоен и 17-годишният Кале Ровампера с навигатор Йоне Халтунен.

„За мен е чест да представям моята страна в Монте Карло с този специален дизайн на колата, каза Копецки. – Заради променливите условия в ралито със сух и мокър асфалт и сняг, изборът на гуми е ключов за успеха.“

За Копецки това ще бъде 7-о участие, докато за Ровампера ще е първо. Кале ще бъде и най-младият участник в надпреварата. За Веиби това ще е 3-о участие е най-прочутото рали от WRC.

„Рали Монте Карло през миналата година бе специален момент в моята кариера, заяви спортният шеф на Шкода Михал Храбанек. – Андреас Микелсен и Ян Копецки не само спечелиха двойна победа в WRC2, но и завършиха 7-и и 8-и в общото класира сред всички WRC автомобили. Да видим дали Копецки може да повтори своя фантастичен резултат и тази година.“