Начало Formula E News Ягуар също потвърди ангажимента си във Формула Е до 2030 г.

Ягуар също потвърди ангажимента си във Формула Е до 2030 г.

26
0
Ягуар във Формула Е
снимка, Ягуар

Ягуар също потвърди ангажимента си във Формула Е до 2030 г. Британците стават втория производител след Нисан, които ще участват в следващата ера от електрическия шампионат Gen4.

Ягуар един от най-дългогодишните участници в падока на Формула Е. Британският екип може да се похвали с наследство от успехи, с което малцина могат да се конкурират. Марката влиза във Формула Е през Сезон 3 (2016/17 г.) Това беше първият случай от 2004 г. насам, в който Ягуар участва в състезания с едноместни болиди. Преди това британците се състезаваха в F1 от 2000 до 2004 г.

Ягуар често пъти е в челните редици на състезанията от Формула Е. Тимът печели първата си победа в електрическия шампионат през сезон 2018-19 благодарение на Мич Еванс. Новозеландецът печели състезанието по улиците на Рим.

Тази година Ягуар се състезава в осмия си сезон във Формула Е. Постиженията на тима говорят сами за себе си. До момента британският производител има над 100 състезания зад гърба си, 13 вълнуващи победи, 37 подиума и осем полпозишъна.

Ангажиментът на Ягуар за ерата Gen4 удължава участието в световния шампионат Формула Е поне до края на настоящото десетилетие. Това знаменателно решение възвестява забележителна глава в разказа на компанията за моторните спортове.

Британците избират именно Формула Е за своето завръщане към състезанията след 12-годишно прекъсване. Формула Е служи като най-добрия полигон за доказване на технологията на електрическите превозни средства на Ягуар. Тази отдаденост безпроблемно се вписва в мисията им да преминат изцяло към електрически превозни средства до 2025 г.

Като глобална икона с богато наследство, ангажиментът на Ягуар към ерата на Formula E GEN4 несъмнено ще изиграе ключова роля в оформянето на пейзажа на устойчивата мобилност. Това подновяване на вече успешното партньорство показва тяхната визия за един по-чист, по-безопасен и по-приобщаващ свят

„Развълнувани сме, че Ягуар Рейсинг се ангажира с ерата Gen4 на световния шампионат на Формула Е. Отдадеността на марката към иновациите и устойчивостта напълно съвпада с нашата мисия да предефинираме бъдещето на състезанията“, сподели Джеф Додс.

„Тепърва очакваме вълнуващите постижения, които обещава ерата Gen4. В същото време продължаващото партньорство на Jaguar подчертава значителното влияние, което Формула Е има върху някои неща. Това са развитието на технологиите за електрически превозни средства и определянето на темпото за по-екологичен и по-вълнуващ автомобилен спорт“, добави главният изпълнителен директор на Формула Е.

„Това е страхотна новина за Jaguar TCS Racing и за Ягуар. Като отбор наскоро отпразнувахме 100-ото си състезание във Формула Е. С преосмислянето на Ягуар като чисто електрическа марка от 2025 г. моментът не може да бъде по-добър“, заяви Джеймс Баркли.

„Нашият ангажимент към следващата ера на Формула Е е ясна демонстрация на увереността на борда на JLR в стойността на състезанията на най-високо ниво. Това важи и за нашия принос към състезанията за иновации. Важно е как това се съчетава перфектно с нашата по-широка бизнес стратегия Reimagine.“

„Изключително се гордея с постигнатото от отбора до момента в това върхово постижение на електрическите състезания. Всички сме много развълнувани за бъдещето. Jaguar TCS Racing ще продължи да стимулира бързото развитие на технологиите за електрически автомобили на пистата в полза на бъдещите ни клиенти на пътя“, добави ръководителят на Ягуар Рейсинг.

Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем също приветства удължаването на ангажимента на Ягуар към Формула Е

„Щастливи сме да потвърдим, че Ягуар е вторият ни ангажиран производител за ерата GEN4 на Формула Е. Това е основен участник в шампионата от Сезон 3 насам и постоянен претендент за титлата в последните кампании. Състезателните дейности на марката и бъдещата гама електрически пътни автомобили подчертават нейния твърд фокус върху устойчивите решения“, коментира Бин Сулайем.

„Ние тъкмо представяме едноместния Gen3 Evo, който ще се състезава в Сезони 11 и 12, преди GEN4 да поеме щафетата за Сезон 13. Правим с увереност, че пътят, който следваме, е в съответствие с очакванията на производителите, когато става въпрос за съответствието между състезание и път. Това е добро предзнаменование за успешно бъдеще на Формула Е“, добави президентът на ФИА.

Тази година Ягуар Рейсинг разчита на Мич Еванс и Ник Касиди. 29-годишният пилот спечели втория старт в Дирия и добави още три подиума. Еванс пък финишира втори в Сао Пауло и триумфира в последната надпревара в Монако.