Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ямамото щастлив, че завърши

Ямамото щастлив, че завърши

41
0

Сакон Ямамото бе щастлив, че завърши Гран при на Белгия, която не бе никак лесна и за него, и за отбора му Испания Рейсинг.

– Много неща се случиха по време на състезанието. Направих добър старт и взех няколко позиции. Беше трудно да натискам с меките гуми, така че ги смених с твърди. Към края на надпреварата дъждът се върна и трябваше пак да влизам в пита, когато избрах комплект за екстремно мокро трасе. В началото обаче валежът не бе твърде силен и гумите започнаха твърде бързо да се късат. Загубих темпо и не си го върнах дори след усилването на дъжда. Но към щастлив и искам да благодаря на отбора, задето финиширах в толкова трудно състезание – заяви японският състезател.

Бразилският му съотборник Бруно Сена имаше малшанс на Спа и не видя карирания флаг.

– Днешният старт не бе особено добър за нас. Потеглих добре – може би най-добре през сезона досега. В първия завой обаче беше доста тясно и се строши предното ми крило. Затова отидох в пита и сложих интермедии, които се наложи да сменя след само една обиколка, тъй като дъждът спря. Още тур след това се счупи задно ляво окачване. Всичко беше срещу нас, но такива неща се случват в автомобилния спорт. Сега гледам напред към Монца и се надявам на по-добро представяне там – обясни ситуацията той.