Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Явлението Хамилтън

Явлението Хамилтън

61
0

Той е на 22 години и е на вълната на щастието и успеха. Шефът му Рон Денис сподели, че той живее още в мечта, но доказва, че е наистина изключителен талант, в който Макларън правилно са инвестирали.
Разбира се, че става въпрос за Луис Хамилтън – новата супер звезда във Формула 1. Онова, което впечатлява най-силно при младежа извън карането на пистата е, откритостта.
Хамилтън просто сияе и не го крие, раздава се.
След квалификацията в Монако бързах за срещата с Ярно Трули и слязох от пресцентъра почти заедно с Фернандо Алонсо, Фелипе Маса и Хамилтън, чиято пресконференция завърши и тръгнаха към телевизионните камери в падока.
Монако е единственото място, в което зрителите могат да застанат така до оградата около падока, че да докоснат звездите, да си поискат автограф и т.н. Около пътеката и електронните устройства имаше тълпа.
Алонсо със строгото си изражение напоследък премина като фурия покрай хората. Маса също не спря, макар да поведението му да може да се обясни със загубата и най-вече с обезпокоителната липса на скорост у Ферари на това трасе.
Хамилтън не само се спря, но и започна да раздава автографи, слабо се притесни от чакащите камери на големите телевизии за живите интервюта в едночасовите студия след финала. Подобно поведение е наистина невероятно във Формула 1 в наши дни и се оценява.
Оставям настрана истерията в британските медии, но момчето е наистина чудесно. Отговаря с жар, обстоятелствено и на безсмислени въпроси, очевидно още не е отегчен и от медиите. Чувства се наистина щастлив, с всичко което прави и е благодарен на всички около себе си, а това пали всички.
Думите, които чух например за неговия рейс инженер Фил Прю, никога няма да чуя от Монтоя например.
– Той е невероятен, най-добрият с който някога съм работил. Откакто започнахме работа през зимата научих толкова много неща, правим толкова бързо промени. Просто е невероятно.
Онова, което притеснява Хамилтън обаче е в какво се превръща животът му в Британия:
– За жалост вече не можем да излезем с брат ми на кино, както само преди два месеца.
Обичам изключително много дома си, но вече не мога да изляза от него. Тъжно ми е, но очевидно трябва да живея с това.
След финала пак изключително приятно обясни, че – да, може би малко съжалява, че отново не спечели, но все пак за него това е едва пето състезание. Подари купата на малкия си брат, прикован в количка от …. и заяви, че няма нищо специално, просто семейството му е изключително важно за него и е щастлив, че брат му, както и баща му са до него на пистата.