Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ЮАР се доближава до домакинство на кръг от Формула 1

ЮАР се доближава до домакинство на кръг от Формула 1

62
0

Южна Африка направи крачка напред в опита си да привлече Формула 1 отново към себе си, след като бе официално оповестено, че е била сформирана нова компания, която да се занимава с каненето на мащабни събития в Киалами.

Гутенг Моторспорт Къмпани бе представена в Киалами в петък, като целта е да осигурява големи събития, включително и кръг от Формула 1.

Мандла Нкомфе, представител от компанията, каза по този повод: „Изключително сме щастливи, че най-накрая дойде денят, в който ние можем да споделим с вас нашата визия за бъдещето на моторните спортове в Гутенг, Южна Африка.”

„Гутенг притежава способността и компетентността да предоставя събития от световна класа, като е крайно време да върнем тези събития в нашата страна за нашия народ.”

Съответно от провинцията Гутенг планират да модифицират и подобрят съоръженията в Киалами. Освен това местната писта вече е била посетена от известния дизайнер на писти Херман Тилке, както и от състезателния директор Чарли Уайтинг.

Все още обаче не е ясно дали става дума за променен вариант на настоящата писта или за изцяло нов. Киалами вече има планове за кръг от сериите А1, а освен това ще бъде и домакин от световния шампионат по мотоциклетизъм Супербайк.