Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Южна Корея с нов договор до 2016 г.

Южна Корея с нов договор до 2016 г.

62
0
Даниел Рикиардо,Корея,Торо Росо

Организаторите на Гран при на Южна Корея са убедили Бърни Екълстоун да подпише нов договор, който гарантира оставането на състезанието на пистата Йеонгам до 2016 г.

„Трябваше да преговаряме наново с г-н Екълстоун и го убедихме, че не можем да провеждаме състезанието с подобни огромни загуби“, обясни организаторът на надпреварата Парк Уон-Хуа пред AFP. „Организирането на подобен кръг трябва да е от полза и на двете страни. Показахме му всички данни от изминалите две години. Мина известно време преди той да предложи друг договор.“

В първите три години корейците са отбелязали загуба от 110 млн. евро. Те се дължат най-вече на слабите продажби на билети в страната и малкия интерес на корейците към Формула 1.

„Ще бъде голяма стратегическа грешка, ако Формула 1 се отдръпне от този регион на света. Спор няма, че бъдещето на Гран при е важно.“

С план от две стъпки правителството на Южна Корея смята да направи състезанието печелившо. Първо в този регион ще бъде развита автомобилна индустрия със построяването на заводи и складове. Освен това до 2021 г. в района на Йеонгам трябва да бъде построен хотел с казино. Управляващите се надяват да привлекат и предприятия от хайтек индустрията в областта. Два сериозни инвеститора от Китай вече са проявили желание и интерес.