Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер преговаря с канадски милионер за продажба на тима

Заубер преговаря с канадски милионер за продажба на тима

52
0
завод, Заубер, фабрика, Хинвил
снимка: Заубер

Заубер преговаря за продажбата на швейцарския F1 тим на канадския милиардер Лорънс Строл. За такива разговори се разбра по време на уикенда за Гран при на Италия.

Шефът на тима Мониша Калтенборн отказа да коментира информацията. Строл е голям фен на автомобилния спорт, притежава пистата Мон Тремблан в Канада, а синът му Ланс Строл е част от академията на Ферари за млади пилоти. Младежът се състезава в италианската Формула 4.

Смята се, че ако преговорите са успешни, то това би означавало финансово подсигуряване на Заубер. Отборът, както и повечето по-малки екипи във Формула 1, има проблеми с парите от няколко години насам. Предишните договорки с руски инвеститори така и не се осъществиха изцяло.

В началото на юни тази година управляващият търговските права на F1 Бърни Екълстоун заяви пред американското списание Форбс, че се съмнява, че Строл ще инвестира 1,5 милиарда долара във Формула 1, каквито предположения се бяха появили тогава. Предприемачът работи в модната индустрия, като е помогнал за развитието на марката „Томи Хилфигер”. По-голямата част от състоянието му обаче се дължи на модната къща „Майкъл Корс”. Повод за слуховете за негово участие в спорта бе и появата му по време на уикенда за Гран при на Монако.

– Никой не знае дали Лорънс ще купува нещо в F1. Всички говорят. Но се съмнявам – заяви тогава Екълстоун.