Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще се постарае да превърне силната квалификация в точки в състезанието

Заубер ще се постарае да превърне силната квалификация в точки в състезанието

51
0

Тимът на Заубер направи силна квалификация в Китай, където Фелипе Наср и Маркус Ериксон се класираха в Q3. Двамата заеха девета и десета позиция и отборът се надява да ги превърне в точки в утрешната надпревара на пистата в Шанхай.

„Сутринта се концентрирахме върху настройките на автомобилите. Трябваше да се потрудим върху поведението на гумите, с които вчера имахме известни проблеми и при двата болида. За квалификацията успяхме да напаснем всичко, а състезателите ни извлякоха максимума от колите. Сега ще работим упорито, за да превърнем това представяне в положителен резултат в надпреварата”, коментира оперативният шеф на писта Джампаоло Далара.

Наср отбеляза, че за тима е страхотно и двата автомобила да са в Q3 и продължи: „Изглежда темпото на С34 пак е такова, каквото очаквахме. Затова и съм уверен преди утрешното състезание. Надявам се да се върнем в точките.”

Ериксон каза от своя страна, че времената през уикенда в Китай са невероятно близки, така че класирането в топ 10 днес е страхотно постижение за целия тим и за всички във фабриката в Хинвил.

„С Фелипе успяхме да изведем колите в обещаваща позиция за утре. Ще е вълнуващо състезание и мисля, че имаме шанс за още един положителен ден”, допълни Маркус.