Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Мерцедес въпреки някои дребни проблеми и спуканата гума на Розберг

Задоволство в Мерцедес въпреки някои дребни проблеми и спуканата гума на Розберг

54
0

Пилотите на Мерцедес очаквано заеха първите две места и двете свободни тренировки в петъчния ден. И в двете сесии обаче Нико Розберг успя да победи своя съотборник, въпреки проблем със задвижващата система и спукана задна гума при скорост от 306 км/ч.

„Сутринта имаше проблем в колата на Нико, но екипа успя бързо да го отстрани“, заяви тим шефът Пади Лоу в края на петъчния ден. Заради този проблем Розберг направи пет обиколки по-малко от своя съотборник в първата сесия, но въпреки това успя да се подреди пред него с аванс от 0,242 сек. Следобед разликата набъбна леко до 0,3 сек., а малко по-късно след постигнатия резултат германецът излетя от трасето заради спукана задна дясна гума. При излизането от Стевло и влизането в бързата крива Бланшимо гумата се пръсна при 306 км/ч.

„Абсолютен шок“, накратко описа Розберг ситуацията, при която все пак успя да реагира и да предпази колата си от по-сериозни поражения. В Пирели продължават да анализират данните, за да видят какво е предизвикало инцидента, след като още от началото на обиколката се видя, че гумата е буквално на конци.

„Ще работим усилено с Пирели, за да разберем какво и защо се е случило и за да можем да работим спокойно до края на седмицата“, обясни Пади Лоу.

Розберг и Хамилтън караха с различни задни крила, като германецът изпробва новото, извито във формата на лъжица и пригодено за по-малко притискане крило, докато Хамилтън кара със старото. След успешния дебют крилото от колата на Розберг вероятно ще бъде използвано и на Монца.

„Подобренията явно работят, защото имам малка преднина пред Люис“, обясни Розберг. „Той явно има трудности в намирането на оптималния баланс.“

„Нико бе много бърз в днешния ден. Ще трябва да прегледам данните и да видя къде мога да намеря време“, от своя страна обясни пък Хамилтън. „Като цяло денят бе добър, нямах проблеми и изпитах удоволствие от карането. Времето също бе чудесно, а заради плавните завои и чудесната писта карането тук е истинско удоволствие. Определено се наслаждавах на днешния ден.“

„Да си първи в петък винаги е по-добре отколкото ако трябва да догонваш“, продължи Розберг. „Така навлизаш малко по-спокойно в уикенда. Може би утре Люис ще използва моите настройки, но това в момента не е сигурно. Това може да му помогне, но утре може да е съвсем различен ден.“

„Нашето темпо е окуражаващо. Продължаваме обаче да следим внимателно съперниците си. Ферари и Ред Бул изглежда ще са много силни този уикенд. За да можем да им дадем отпор се нуждаем от добра скорост, за да се защитаваме на дългите прави“, завърши краткия си анализ и Пади Лоу.