Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Уилямс след постигнатия напредък

Задоволство в Уилямс след постигнатия напредък

42
0
Валтери Ботас,Сингапур,Уилямс

В Уилямс бяха доволни след края на квалификацията, въпреки че Маса и Ботас заеха „едва“ шеста и осма позиции. Задоволството не идваше толкова от спечелените позиции, колкото от постигнатия напредък по отношение на баланса на колата. Въпреки че до победителя липсваха 0,3 сек, разликата спрямо основния противник Ферари не бе голяма.

„Това бе една многообещаваща квалификация за нашия отбор, защото направихме много сериозен напредък спрямо вчерашния ден“, обясни Фелипе Маса след квалификацията. Влизането в първата четворка може би бе възможно, но важното е че сме на нивото на отборите, които са около нас в класирането.

Сега очаквам оспорвано състезание, в което дори излизането на кола за сигурност може да изиграе централна роля. Очаквам да спечелим точки и с двете коли.“

Ботас от своя страна също не пропусне да похвали екипа за това, че успя да отбележи изключителен напредък по отношение на баланса.

„Много съм доволен от постигнатия напредък и можех да се класирам по-напред“, заяви Ботас след квалификацията. „За съжаление обаче допуснах грешка при последния си опит. Загряващата ми обиколка бе съпътствана от доста трафик и още на първия завой допуснах грешка. Като се има предвид колко малки са разликите, можеше да постигна и по-добро класиране.

Наясно сме, че разполагаме с потенциал да се преборим с колите около нас, което обещава интересно състезание утре.“