Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За да е интересно, трябва да има таван на бюджетите, смята Перес

За да е интересно, трябва да има таван на бюджетите, смята Перес

57
0
Серхио Перес

И пилотите бяха помолени днес на пистата Ред Бул Ринг да коментират какво е необходимо, ако изобщо нещо трябва да се промени във Формула 1, за да стане спортът по-атрактивен.

Въпросът бе формулиран от коментатора на Скай Спорт F1 Дейвид Крофт на първата пресконференция в Австрия след множеството дискусии напоследък, че Гран при продължава да губи популярност.

Трябва да се въведат задължително ограничения в бюджетите, защото няма как по-малки екипи да се борят с тези, които имат несъизмеримо по-големи ресурси – каза Перес.

Той отбеляза, че неговият тим Форс Индия за първи този сезон има сериозни подобрения по колата. Всички в отбора са много ентусиазирани, но няма как това да е достатъчно.

Тезата му подкрепи и Естебан Гутиерес от Заубер. Той отбеляза, че очевидно и не всичко в спорта се разбира добре от зрителите и в това отношение трябва да се работи по много канали.

Даниел Рикиардо (Ред Бул) от своя страна сподели, че въвеждането на DRS системите е увеличило със сигурност атрактивността, но очевидно трябва да се добавя още.

Доминацията на един тим през последните години също бе изведено като проблем, като и Фернандо Алонсо се присъедини към тази теза и отбеляза орязването на тестовете като крачка в посока ограничаване на разходите.