Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Фисикела шестото място е като подиум

За Фисикела шестото място е като подиум

40
0

За Джанкарло Фисикела шестата му позиция в Гран при на Малайзия е равна на място на подиума.###За Джанкарло Фисикела шестата му позиция в Гран при на Малайзия се равнява на място на подиума. Италианецът има предвид затрудненията, с които отборът му Рено се опитва да се справи в момента, както и лошото си представяне в квалификацията. Той стратира от 12-та позиция, но въпреки това успя да финишира в зоната на точките.
„Беше наистина тежко състезание за мен, защото няколко дни не се чувствах добре и вземах лекарства. За щастие имам добра физическа подготовка, която ми позволи да бъда последователен и перфектен по време на състезанието, без да допусна никакви грешки. Доволен съм от представянето си днес, тъй като то бе като да стъпя на подиума. Беше максимума, който можахме да вземем”, разясни Фисикела.
Подробностите от състезанието пилотът на Рено обясни по следния начин: „Имах чудесен, агресивен старт, когато задминах няколко коли. После само се надявах да взема точки. Мисля, че изпреварих четири автомобила. Освен това колата ми бе по-добра в надпреварата, бе по-постоянна. Сега очакваме подобрен болид от екипа, за да се борим за челните позиции”
Това бе и първото състезание за Хейки Ковалайнен, в което финландецът взе точка, финиширайки осми. Той обясни, че както в квалификацията, така и по време на състезанието, балансът на колата е бил малко непостоянен на бързите завои. Въпреки това през цялото време Хейки се е опитвал да кара на максимума на възможностите си и да се придвижи възможно най-напред в класирането.