Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Кими карането с новата електроника е забавно

За Кими карането с новата електроника е забавно

39
0

Кими Райконен заяви, че изключително се е забавлявал по време на първото си каране без електронните системи, подпомагащи работата на пилотите. Финландецът се завърна в кокпита на Ферари след едномесечната си почивка и спечелването на световната титла.
На изпитанията на Херес Кими работи по развитието на новите електронни системи, които задължително ще се използват през 2008 г.
„Ако трябваше да карам същото Ферари, с което разполагах в Бразилия, тогава вероятно щях да остана във ваканция – пошегува се Райконен. – С цялата нова електроника, просто трябва да бъдеш тук. Не мога да отрека, че съм щастлив да се завърна зад волана.”
По отношение на новите характеристики на колите Райконен допълни:
„Сега е лесно да загубиш контрол над болида, особено когато ускоряваш, излизайки от завой. Ситуацията е същата както при дебюта ми за Заубер през 2000 г. Само че тогава 10-цилиндровият двигател ти помагаше много, защото можеше да играеш с предавките и мощността идваше постепенно, докато с 8-цилиндровия агрегат всичко е по-брутално. В края на краищата, карането с новата електроника е забавно.”
Райконен заяви, че сега ще се концентрира върху спечелването на втора титла и също така, че най-накрая хората са престанали да го питат кога ще стане световен шампион.