Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Забраната за дозареждане ще направи състезанията по-предсказуеми според Алонсо

Забраната за дозареждане ще направи състезанията по-предсказуеми според Алонсо

57
0

Фернандо Алонсо се изказа негативно относно забраната за презареждане с гориво по време на надпреварите през този сезон.

Според него от една страна новите правила ще направят шансовете за победа на пилотите, класирали се извън Топ 3 в квалификацията изключително малки, а от друга така състезанията ще станат много по-предсказуеми.

Oсновната цел на внедряването на новото правило е да се увеличат изпреварванията на пистата, но според испанеца изпреварването далеч няма да се улесни.

„Ако стартираш от някоя от първите три позиции, тогава шансовете ти за победа ще са изключително големи, но ако си по-назад, тогава ще бъде почти невъзможно да победиш. При старите правила можеше да си пети или шести на старта и въпреки това да знаеш, че имаш шанс заради стратегията си. Сега стратегията на всички ще е еднаква и шансовете на петия и шестия ще са минимални.

Преди ние трябваше да се възползваме от всички възможности за изпреварване във Ф1 и знаехме колко трудно е това. Тази година ще трябва да продължим да гоним всяка една възможност. Но заради забраната за презареждане и липсата на стратегия квалификацията ще стане много по-важна отпреди“, обясни пилотът на Ферари.