Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задават се яростни преговори за Гран при на Китай

Задават се яростни преговори за Гран при на Китай

46
0

Удължаването на договора на Гран при на Китай и след 2010 година може да не се окаже толкова лесно, както първоначално смяташе Бърни Еклестън.

В Шанхай преди няколко седмици шефът на Формула 1 бе запитан дали надпреварата може да отпадне от календара, въпреки че Китай представлява голям пазар за автомобилните производители и за спонсорите. На това британецът категорично отговори, че Гран при на Китай ще продължи да се провежда.

Междувременно представител на правителството бе предупредил, че се прави оценка дали Китай би трябвало да поднови споразумението си с Формула 1. В края на миналата седмица пък „Ройтерс“ прогнозираха, че преговорите за договор ще бъдат „яростни“, след като в последните седем години събитието е генерирало огромни загуби.

Но промотурът на състезанието Леон Сун бе доста уверен по отношение на бъдещето на състезанието.

Все още не е обявено, тъй като има някои технически проблеми, които трябва да бъдат направени, но определено нещата вървят добре“ – подчертава той. „Всичко изглежда добре. Трябва да оправим нещата дo октомври тази година, но аз съм уверен, че ще имаме новина още преди това.“