Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задминаването на Глок все още се разисква

Задминаването на Глок все още се разисква

69
0

Финалът на Гран при на Бразилия определено предостави материал за размисъл. Mнозина смятат, че Тимо Глок умишлено е пуснал толкова лесно Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, като е решил титлата в полза на пилота на Макларън.

Така един читател на онлайн изданието на “Internatinal Gerald Tribune” сподели, че се чуди точно колко пари е заложил Тимо Глок на това, че Люис ще стане световен шампион.

Ако пилотът на Тойота не бе завъртял последния тур на Интерлагос с 20 секунди по-бавно от предния, то Хамилтън нямаше да го изпревари и титлата щеше да отиде при конкурента му – Фелипе Маса.

„Не съм сигурен дали Глок се опитваше да направи услуга на Хамилтън или не” – коментира Кеке Розберг.

Това не изглежда чак толкова вероятно, след като на няколко пъти през този сезон те имаха своите напрегнати моменти и е трудно да се каже, че са първи приятели.

„В никакъв случай не съм давал мястото си на него умишлено” – каза Глок на журналистите.

Има го и моментът, че никой не обясни защо Глок не е преминал към гумите за мокро, но след състезанието германецът сподели, че той е поискал това от отбора си.

„Но можехме ли да предположим, че Глок ще остане със сухи гуми? В последните две обиколки не знаехме дали да се борим за позиция с [Себастиан] Фетел или да оставим нещата както са” – каза Рон Денис.

Изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, пък сподели, че в отбора са били сигурни, че Хамилтън ще изпревари Глок, въпреки че Норберт Хауг, шефът на спортния отдел на Мерцедес, призна, че сърцето му е щяло да изскочи в момента, в който Фетел е изпреварил Хамилтън.

Така или иначе феновете на Ферари ще продължат да мислят, че Глок умишлено е пуснал Хамилтън, докато тези на Макларън ще отричат категорично. Историята остава една въпросителна…