Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задна лява на Люис с 0.3 psi по-мека от предписанията

Задна лява на Люис с 0.3 psi по-мека от предписанията

51
0

Комисарите на пистата Монца разпространиха комюнике с информация относно измерванията в наляганията на гумите, които бяха въведени този уикенд на Монца. Според съобщението 48, подписано от Джо Бауер, на грида след сигнала за 5 минути до старта са били проверени наляганията в гумите на 4-те водещи автомобила – Хамилтън, Фетел, Райконен и Розберг.

Особено внимание е било отделено за задна лява гума и дали налягането в нея от над допустимите 19,5 PSI при температурата на загряване с чохлите от 110 градуса. При колите на Ферари нещата се били наред, но при Люис налягането е било с 0,3 PSI под нормата, а при Нико Розбрег цели 1,1 PSI под нормата! Измерванията са направени с оторизираните от ФИА уреди и сега предстои изясняване на ситуацията.

Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу заяви, че тимът е бил призован да се яви за обяснение на случилото се, като е изненадан от това. „Честно казано не разбираме защо, заяви Лоу пред британския „Скай Спортс“. – Ще отидем при стюардите и ще обясним. Това, което знам, е че наляганията на гумите ни се следят постоянно от инженера на Пирели. Той беше напълно доволен от тима, когато те бяха измерени.“

Лоу потвърди, че инструкциите към Хамилтън да натисне в края са били свързани именно с евентуално наказание от 25 секунди.