Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Лотус след успешното начало на уикенда

Задоволство в Лотус след успешното начало на уикенда

48
0
2013,Кими Райконен,Лотус,Малайзия

По коренно противоположен начин се разви петъчния ден за пилотите на Лотус. Докато Кими Райконен успя да постигне най-добър резултат преди над пистата Сепанг да завали дъжд, то неговият съотборник Ромен Грожан се бореше с настройките на колата си, която определено не се държеше по начина, по който очакваше французинът. В крайна сметка все пак той трябваше да се задоволи с шестото място, изоставайки от финландеца с 0,6 сек.

„Имаме усещането, че днес бе доста добър ден за нас“, обясни Райконен в петък вечерта. „Опитахме се да променим някои неща по колата и това ни донесе определен напредък. В крайна сметка се намираме там, където искахме да сме.

Успяхме да караме и на мокро, което тук се случва често по това време на годината. Колата се чувстваше отлично. Карахме с доста гориво, но не знаем, къде се намират останалите. Най-вече за квалификацията, когато всички ще са леки. Все пак съм доволен и очаквам и утре да сме конкурентоспособни.“

„Продължаваме да работим по намирането на оптимален баланс за колата, защото в момента не е такъв, какъвто бих искал да бъде“, обясни от своя страна Грожан. „Все още не можем да разберем, защо е така. С новото предно крило колата е по-добре, което със сигурност ще е от помощ.

Кими кара с преработен аеро пакет, който изглежда е крачка напред. Така че очакваме от там да дойде още скорост. Но все още има някои неща, които бихме искали да постигнем с актуалната спецификация.

За разлика от Мелбърн тук е много горещо, но аз се чувствам добре. Надявам се утре да направим известни подобрения преди квалификацията.“

„Щастлив съм от работата, която отметнахме днес“, заяви и техническият директор Джеймс Алисън. „Пътувахме насам с желанието, да разберем дали колата ни тук ще е конкурентоспособна, при положение, че условията са значително по-различни от Мелбърн. Можем да сме доволни от първите признаци.

Осъвремененият пакет, който изпробвахме днес, изглежда че функционира добре. И двамата пилоти изпробваха новото предно крило, но Ромен бе в малко неизгодна позиция, защото не кара с новата конфигурация на ауспусите.

Дъждът също бе полезен, защото се очаква до края на уикенда отново да се сблъскаме с подобни условия. Така успяхме да оценим точното време за преминаване от гуми интермедия към сликове.“