Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Макларън от прогреса

Задоволство в Макларън от прогреса

33
0
2013,Макларън,Малайзия,Серхио Перес

В квалификацията за Гран при на Малайзия днес пилотите на Макларън спечелиха осмо и десето място. Въпреки че за отбора като този от Уокинг това едва ли е задоволително, предвид моментните обстоятелства всички в екипа изглеждаха доволни.

„Не мисля, че сме очаквали да се класираме по-напред от осма позиция“, обясни Дженсън Бътън. „В същото време не е лошо да сме само на 0,2 сек зад победителя от последното състезание преди седмица.

В третата част на квалификацията заваля, но по време на първата част и до средата на втората изглеждахме малко по-добре, отколкото бяхме последния уикенд. Все още не сме достатъчно бързи, но момчетата вършат фантастична работа, за да подобрим скоростта си.

Що се отнася до утрешното състезание, когато притежаваш бърза кола не искаш да вали. Когато не разполагаш с толкова добра си пожелаваш дъжд. Въпреки това видяхме в днешната трета част на квалификацията, че не разполагаме с достатъчно скорост с интермедия. Така че утре ще се борим при каквито и да е условия и ще видим, какво ще се случи.“

„Когато се замислим, къде бяхме само преди седмица, тогава можем да кажем, че това бе една окуражителна квалификация“, усмихваше се Перес. „Успяхме и двамата с Дженсън да влезем в третата част на квалификацията, което бе облекчение.

Знаем разбира се, че по отношение на развитието на колата имаме да извървим дълъг път. Виждам обаче, колко упорито работи целия отбор, за да подобри колата и чувството наистина е много приятно. Горд съм, че съм част от този екип.

Тук на Сепанг често вали в късния следобед, така че предполагам, че и утре състезанието ще бъде повлияно от дъжда, предвид че ще започне в 16:00 ч. Обичам да карам на това трасе, каквото и да е времето и смятам да дам всичко от себе си, за да постигна добър резултат за отбор.“

„Дженсън и Чеко постигнаха солидни постижения при тежки условия“, похвали пилотите си тим шефът Мартин Уитмарш. „По отношение на колата можем да кажем, че сме направили малка крачка напред, въпреки че не можем да сме доволни от осмо и десето място. Искам да благодаря на всички от екипа ни и на хората във фабриката за упоритата работа.

Освен това е много важно, че отново успяхме да съберем достатъчно данни, които интензивно ще трябва да анализираме, за да продължим развитието на МР4-28. Имаме дълъг път пред нас, като сме далеч от мястото, където бихме искали да бъдем. Изглежда че сме поели в правилната посока, въпреки че в момента се развиваме с малки крачки.“