Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Мерцедес след очевидния напредък

Задоволство в Мерцедес след очевидния напредък

65
0

Известно задоволство в екипа на Мерцедес бе изразено след края на квалификацията днес. Според вътрешната информация, причината за задоволството е намаленото разстояние спрямо конкурентите.

Михаел Шумахер пък отново успя да изпревари Нико Розберг въпреки завъртането си с висока скорост в невралгичния осми завой. Седемкратният световен шампион се класира 5-и като остави на малко под 0,1 сек зад себе си младия Нико Розберг.

“Мога да кажа, че съм доста доволен от квалификацията днес”, заяви Шумахер. “Определено мисля, че днес направихме крачка напред. Ако приемем, че това е пистата на която аеродинамичната ефективност е доста важна, то мога да кажа че усилената работа на момчетата от екипа определено се изплаща, за което искам да им благодаря.

Във връзка със случилото се на осми завой, трябва да кажа, че това стана по време на последният ми опит. Предишния бе доста добър и се опитах да дам всичко от себе си, за да подобря резултата. Съответно натисках и повече, за да спечеля още време. Излезнах от идеалната линия и след това нормално се завъртях.

Смятам, че ще имам известно предимство в състезанието, защото ще стартирам от чистата страна. Изпробвах старт и от двете страни и смятам, че тази от която ще стартирам е по-добрата. Ще се опитам да спечеля места на старта, за да постигна възможно най-добрия резултат в състезанието.”

“Приличен резултат”, даде своята оценка и Нико Розберг. “Шестото място ни дава добра възможност да се борим за още по-добро класиране в състезанието утре. Разбира се щях да се радвам, ако бяхме успели да минем и по-напред.

Колата е сравнително добре настроена и смятам, че успяхме да постигнем добър баланс. Явно е, че с подобренията в аеродинамиката сме постигнали известен напредък. Хората във фабриката са свършили добра работа, за което съм благодарен.

Ще стартирам от по-прашната страна, но мисля, че утре тя ще е достатъчно добре изчистена, още повече че и разстоянието до първия завой е доста кратко. Ако успея да направя добър старт мисля, че имаме потенциала, да направим силно състезание.“

Рос Браун също бе доволен от постигнатото.

“Екипът днес показа, че здравата работа на трасето и във фабриката се отплаща”, заяви шефът на екипа. “Определено новите разработки са крачка напред. Нико и Михаел през цялата седмица работиха чудесно заедно и се представят на едно доста високо ниво. Петатата и шестата позиция на старта ни дават възможност да се борим за добър резултат в състезанието.

Осми завой бе труден за почти всички пилоти, видяхме че и Михаел не направи изключение. За щастие обаче няма нищо счупено.”

“Крачка напред в правилната посока”, радваше се и спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг. “Михаел се класира пети, на по-малко от десета от третото място. Можем да кажем, че сме намалили разликата с отборите пред нас.”