Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Ред Бул от силния отборен резултат

Задоволство в Ред Бул от силния отборен резултат

54
0

Себастиян Фетел спечели днешната квалификация за Гран при на Германия с едва 0,002 сек пред Фернандо Алонсо и това донесе огромна радост на феновете на пистата. Съотборникът му Марк Уебър пък се класира „едва“ четвърти, но в тима като цяло останаха доста доволни от силния отборен резултат.

„Беше изключително интересно, особено в третата част“, с усмивка обясняваше Фетел. „И при двете си излизания знаех, че с тези гуми мога да направя само една бърза обиколка, затова трябваше да направя всичко, тя да е много добра.

Тук е изключително трудно защото има доста пасажи, които могат да те подведат да сгрешиш. Ако пък натиснеш повече можеш да съсипеш гумите преди да си завършил обиколката и да потънеш.“

В крайна сметка Фетел уцели „ваксата“ и след като изоставаше с 0,344 сек в първата част и с 0,168 сек във втората, в третата успя да победи с минималните 0,002 сек! При това в последното междинно време Алонсо все още имаше преднина.

„Моята последна обиколка не бе перфектна, имаше някои места където прескочих лимита и това със сигурност ми е струвало доста време. Но все пак успях да спечеля пола, което е важното.

Изключително съм щастлив и благодаря на екипа. Това е първият ми пол в Германия, но предизвикателството утре ще е още по-сериозно.“

Тим шефът Кристиян Хорнер също похвали своя пилот за победата в квалификацията за домашното му състезание.

„Чудесна работа на Себастиян. Марк бе също напред в първите две части, пилотите ни бяха доста близо в тях. За съжаление в последната му бърза обиколка направи грешка при влизането в първия завой, но все пак първо и четвърто място са сериозен отборен резултат. Затова се надяваме и на силно състезание.“

„Направих грешка при последното си излизане“, съжаляваше Уебър. „Мисля че навих волана с малко закъснение, затова се качих на бордюра, който ме изхвърли навън. И всичко свърши дотам.

Жалко е, че не успях да използвам подобряващите се условия на трасето, явно това не бе моя ден. Все пак е хубаво, че Себастиян успя да спечели, а и четвъртото място не е толкова лошо.“

Изключително интересно бе, че в третия сектор Уебър бе най-бързият пилот с максимална скорост от 273 км/ч, но като цяло времето му там бе с 0,3 сек по-слабо от това на Фетел. Освен това той бе единственият пилот, постигнал по-слабо време в третата част в сравнение с втората. Макар и само с 0,007 сек.