Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Задоволство в Ред Бул от свършената работа в петъчния ден

Задоволство в Ред Бул от свършената работа в петъчния ден

41
0
2013,Бразилия,Марк Уебър,Ред Бул

Себастиян Фетел и Марк Уебър направиха общо 28 обиколки в петъчния следобед като завършиха на втора и трета позиция в днешния ден. Световният шампион направи 10 обиколки, най-добрата от които бе по-слаба с 0,225 сек от най-доброто време на Нико Розберг. Уебър пък изостана с 0,061 сек от своя съотборник.

„Знаехме, че днес ще бъде мокро и ще бъде трудно за работа“, обясни Фетел. „Най-големият проблем бе, че не успяхме да изпробваме гумите за 2014 г. Следобед много малко пилоти излязоха на пистата, за да пестят гуми за уикенда. Жалко е за хората по трибуните, но условията днес бяха такива.

За съботния и неделния ден със сигурност тези гуми ще ни бъдат от полза. Хубаво е, да имаме добра база за тези условия. Трябва да се постараем за да вземем правилните решения до края на уикенда.“

„Помъчихме се да разберем гумите при всички условия“, обясни Уебър. „Изпробвахме гумите за мокро и интермедия, и успяхме да направим доста обиколки, като се има предвид че повечето хора използваха само по един комплект интермедия.

Бе доста продуктивен ден в перспектива за утрешния ден. Трябваше да разберем държанието на гумите интермедия в къса и дълга серия от обиколки, като в същото време спестим комплектите. Като цяло обаче смятам, че извадихме максимума от днешния ден.“