Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Загубихме най-лесния полпозишън, заяви Алонсо

Загубихме най-лесния полпозишън, заяви Алонсо

52
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо изглеждаше фаворит за спечелване на първата позиция за Гран при на Италия. Повреда в Q3 обаче му отне полпозишъна, който според думите на испанеца щеше да е най-лесният за годината.

Нещо се счупи в колата в Q3 – каза Алонсо за скъсаната стабилизираща щанга. – Мисля, че загубихме най-лесната първа позиция за годината, защото аз дадох 1:24.1 мин без особено усилие, а Люис (Хамилтън) бе на 1:24. Ние очаквахме да стигнем 1:23.5 или някъде там. Затова казвам, че изтървахме най-добрия си шанс за полпозишън, но това е положението.

Двукратният световен шампион бе с най-бързи времена в първите два квалификационни сегмента. В края на сесията повредата означаваше, че може да продължи да кара, но скоростта му пострада значително и той остана с десето време.

– Утре автомобилът ще е наред, но от 10-то място всичко ще е по-трудно. Знаехме какъв е проблемът, но опитахме да стигнем поне осмо или девето време, да минем малко напред. Но бяхме загубили твърде много темпо и това не бе възможно. Да видим какво ще стане утре – допълни Алонсо.

Шефът на Скудерията Стефано Доменикали допълни, че всички в екипа са много разочаровани, тъй като са очаквали силно представяне с Алонсо на финала на квалификацията.

Фернандо разбра какво е положението. Нямахме никакъв късмет. Поне с Фелипе Маса свършихме чудесна работа и той е зад Макларън-ите – добави той.